Уряд Канади посприяє іноземним медикам у працевлаштуванні

Для того, щоб медики-іммігранти могли оперативно підтвердити свій диплом і швидше працевлаштуватися, канадський уряд додатково виділяє 10 мільйонів доларів.

Звичайно, така щедрість уряду Канади невипадкова. Останні роки в країні спостерігається гострий брак медичних працівників усіх спеціальностей та кваліфікації. Щоб заповнити вакансії, в уряді вирішили прискорити процес працевлаштування тих медиків, які іммігрували до Канади.

Також поряд з медичними працівниками деякі інші фахівці можуть розраховувати на сприяння уряду Канади в підтвердженні дипломів і підтримці при працевлаштуванні.

Додаткове фінансування здійснюється в рамках Програми визнання іноземних дипломів, щоб допомогти іноземним фахівцям, які переїхали до Канади на постійне місце проживання, швидко знайти добре оплачувану роботу.

Планується, що на виділені урядом 10 мільйонів доларів буде розроблено 15 проектів, метою яких буде підтримати зайнятість висококваліфікованих іноземців, які хочуть іммігрувати, або сприяти процесу визнання їхніх дипломів.

Міністр зайнятості, розвитку і праці Канади Патті Хайду зазначила, що «допомога майбутнім канадським громадянам у визнанні їхніх дипломів дозволить їм швидше інтегруватися на канадському ринку праці і знайти роботу, яка відповідає їх рівню кваліфікації і досвіду».

У проекті братимуть участь всі зацікавлені сторони: місцева влада країни, регулюючі державні органи, професійні асоціації, некомерційні організації та роботодавці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в 2018 році імміграція до Канади досягла рекордного рівня.

Спеціальні пілотні програми для нянь і доглядальниць розроблені канадським урядом.