Нові можливості для тимчасових іноземних працівників в Канаді

Тимчасові іноземні працівники скоро отримають можливість міняти роботодавців.

Федеральний уряд Канади найближчим часом дозволить тимчасовим іноземним працівникам змінювати роботодавців у разі, якщо вони довели зловживання з їхнього боку. Іноземці зможуть без проблем знайти роботу в іншому місті або провінції Канади. На сьогоднішній день, ті іноземні працівники, яким не пощастило з роботодавцями, не можуть подати на них скаргу, оскільки ризикують втратити свій статус.

На сьогодні у випадках, коли тимчасовий працівник поскаржився на нечесного працедавця, співробітники імміграційної служби не мають права видавати нові дозволи на роботу. Посадові особи можуть лише призначити перевірку роботодавця.

Згідно з новими правилами, які вступлять в силу вже в цьому році, посадові особи зможуть видавати відкриті дозволи на роботу тим, хто зумів довести зловживання з боку свого роботодавця.

За оформлення нового дозволу на роботу не потрібно буде платити ще раз 155 доларів.

Згідно зі статистичними даними, в минулому році в Канаді працювало близько 300 тисяч тимчасових іноземних працівників. Половина з них працювала в сільському господарстві, нянями і доглядальницями.

Нагадаємо, раніше ми писали про рейтинг кращих роботодавців Канади, який був складений за результатами спеціального соціологічного дослідження.

Канадські імміграційні власті ухвалили рішення про продовження дії пілотної програми Open Work Permit.