Канадський ринок праці ставить рекорди мінімальної безробіття та максимальної зайнятості

Такого низького рівня безробіття в Канаді не було вже десять років, економіка розвивається такими темпами, що в країні спостерігається серйозна нестача робочої сили, особливо гостро проблема стоїть перед сферою послуг, будівництвом і транспортом. З іншого боку, це стало причиною істотного підвищення заробітних плат в цих галузях і не тільки в них, що не може не радувати працівників.максимальная занятость в Канаде

Канадська федерація незалежного бізнесу (CFIB) підготувала нову доповідь, в якій підкреслюється, що за підсумками третього кварталу 2017 року в приватному секторі економіки Канади кількість робочих місць зросла на рекордні 2,8%. Опитування було проведено серед власників і керівного ланки бізнес-структур по всій країні, було опитано 2033 респондента.

Головний економіст CFIB Тед Маллетт, наголосив, що брак кваліфікованих фахівців багатьох професій стає серйозною перешкодою для підприємств по всій країні, особливо гостро це помітно на невеликих фірмах. Для вирішення цієї проблеми необхідно активну участь канадського уряду. Рекорд за кількістю незаповнених вакансій встановила Британська Колумбія – 60 000 робочих місць. Українці, які думають про роботу за кордоном, можуть починати збиратися.