Небо над Європою може залишитися без літаків: бельгійці вирішили, що їм погано жити

Працівники транспортної галузі Бельгії готуються провести масштабну акцію протесту. Страйк бельгійців може призвести до закриття всіх місцевих аеропортів і спровокувати транспортний коллапс в Європі.

Так, 13 лютого авіакомпанії з Бельгії були змушені скасувати майже всі заплановані рейси. Страйк представників профспілок унеможливив роботу місцевої транспортної мережі і серйозно вплинув на авіасполучення над Європою.

Читайте також: Через 10 років працівників в Україні буде менше

Наймасштабніша акція протесту була ініційована профспілкою ACV Transcom. Страйк поширився на всі аеропорти Бельгії. Протест триватиме добу і унеможливить польоти з Бельгії і в Бельгію протягом 13 і 14 лютого.

Причиною страйку називають протест місцевих транспортників, які вимагаю підвищити їм заробітну плату. На переговорах про укладення нової трудової угоди на два роки представники профспілки не можуть домовитися з роботодавцями про розмір оплати і умови праці.

Передбачається, що бельгійські транспортники отримають надбавку до зарплати на 0,8%, що їм недостатньо, так як вона не покриє прогнозовану інфляцію.