Австралійська регіональна віза не буде давати право жити в Сіднеї

Уряд Австралії розробляє нову політику щодо віз, які фінансуються регіональними властями, про це повідомили в Департаменті внутрішніх справ країни.

Виза фото

Згідно нової імміграційної політики, яка розробляється австралійським урядом, громадяни, які прибули з інших країн за візою, яка фінансується певним регіоном країни, повинні будуть жити і працювати виключно в регіоні країни, який буде передбачений умовами і не переїжджати з часом в такі великі міста, як Сідней або Мельбурн.

Представник Департаменту внутрішніх справ Австралії Девід Вильден заявив, що у відомстві працюють над тим, щоб можна було не порушуючи законів, зобов’язати іммігрантів залишатися в тих регіонах, які вони спочатку приїхали. «Одна з скарг, які ми часто отримуємо від спонсорів, полягає в тому, що мігранти є постійними жителями і насправді не пов’язані законом, щоб залишатися в регіоні», – сказав Вильден.

Віза по лінії регіональної спонсорської міграції (RSMS) сплачується роботодавцем, який зацікавлений в конкретному фахівця. Для того, щоб отримати візу RSMS роботодавець повинен запропонувати робоче місце в конкретному регіоні країни.

Згідно зі статистичними даними, в 2017 році з 184 тисяч мігрантів, які отримали постійні візи в Австралії, в рамках RSMS було надано близько 12 тисяч регіональних віз. Іноземний громадянин, який приїхав по кваліфікованої регіональної візі має можливість працювати і вчитися в країні скільки захоче.

Однак переважна більшість іммігрантів, які приїжджають з регіональної візі, через деякий час переїжджають у великі міста, це призводить до постійного дефіциту кваліфікованої робочої сили в регіонах країни.

Джерело: www.eurabota.ua