Робота і вакансії в Австралії

Протягом останніх десятиліть економіка Австралії активно розвивається. Велика кількість природних ресурсів і грамотні реформи уряду сприяють зростанню добробуту місцевого населення й країни в цілому. На території Австралії проживає безліч етнічних груп, включаючи англійців, ірландців, шотландців, італійців, німців. Чимало іммігрантів прибуло і з України.економіка Австралії активно розвивається

Робота в Австралії для українців у 2017 році доступна в різних сферах, починаючи з тимчасового працевлаштування в сільськогосподарському комплексі, закінчуючи довгостроковою зайнятістю для кваліфікованих фахівців з оформленням постійного проживання. Для цього в країні існує ряд імміграційних програм.

Безробіття в Австралії в 2017 році становить близько 5,7%. Три чверті австралійських працівників зайняті в сфері послуг, на частку сільського господарства припадає не більше 3,5%. Для успішного працевлаштування та життя в Австралії потрібно провести аналіз місцевого ринку праці, врахувати регіональні особливості і тверезо оцінити свої шанси. Далі дізнаємося, як знайти роботу в Австралії, де шукати робоче місце, про рівень зарплати й вакансії, доступні в 2017 році.

ЗМІСТ

  1. Як виїхати на роботу в Австралію
  2. Як знайти роботу в Австралії. Пошук вакансії
  3. Вакансії й зарплата в Австралії в 2017 році

Як виїхати на роботу в Австралію

Незважаючи на лояльне ставлення австралійських властей до потенційних іммігрантів, знайти роботу в цій країні зовсім непросто. Основні вимоги до іноземців – досвід, кваліфікація, володіння англійською мовою, головне – затребуваність професії. Ідеальним варіантом працевлаштування в Австралії для українців вважаються програми професійної імміграції.

Спеціалізований сервіс Skill Select значно спрощує пошук підходящої вакансії в Австралії й дозволяє кваліфікованим претендентам порівняно швидко оформити робочу візу. Детальніше про це читайте в статті про те, як емігрувати до Австралії. Зокрема, у ній описані ключові вимоги до іноземних працівникам і види програм професійної міграції.

Детальну інформацію про види робочих віз до Австралії, списки дефіцитних професій та умови трудової імміграції можна знайти на офіційному урядовому порталі країни – australia.gov.au. Значну увагу варто приділити мовним навичкам. Робота в Австралії без знання мови – це абсолютно програшний варіант, який не принесе ні фінансового, ні морального задоволення.

Хороші шанси на працевлаштування в Австралії мають кваліфіковані молоді люди віком до 45-50 років з достатнім досвідом роботи і відмінним володінням англійською мовою, що має бути підтверджено сертифікатом. Поставтеся серйозно до написання резюме і супровідного листа, заточених під місцевих роботодавців. Процес отримання робочої візи займає 2-3 місяці. На пошук підходящої вакансії може піти ще більше часу.

Як знайти роботу в Австралії. Пошук вакансії

Знайти роботу фото

Щорічно імміграційна влада Австралії видає кілька сотень тисяч робочих віз (як постійних, так і тимчасових). При цьому конкуренція на місцевому ринку праці досить значна. Пошук вакансії в Австралії на відстані, тобто за умови знаходження в своїй країні, ускладнюється через відсутність відкритих робочих місць у вільному доступі. До 70% вакансій просто не розміщується в інтернеті.

Проте варіантів пошуку вакансії в Австралії, в тому числі для українців, достатньо. Наприклад, у сучасних умовах варто активно використовувати соціальні мережі, особливо професійні – linkedin.com. Спілкування з бувалими іммігрантами може дати результат. Пропозиції про працевлаштування надсилайте безпосередньо роботодавцям. В Австралії багато великих компаній (зокрема Caltex Australia, Suncorp, Wesfarmers, Qantas тощо).

Уважно вивчіть список дефіцитних професій у цій країні. Ось посилання на перелік зі змінами на 1 липня 2016 року (актуально для 2017 року). Відвідайте офіційний сайт державної служби зайнятості Австралії – employment.gov.au і національний портал з базою відкритих вакансій – jobactive.gov.au.

Вакансії і зарплата в Австралії в 2017 році

В Австралії представлений широкий перелік вакансій, на які можуть претендувати іноземці. Це може бути сезонна робота (наприклад, на фермах, в готельно-ресторанному бізнесі, сфері послуг). Є варіанти довгострокового працевлаштування, де в основному потрібні кваліфіковані фахівці технічних професій. У зарубіжних здобувачів в Австралії популярністю користується робота на шахтах, у сферах інформаційних технологій, будівництва та інших секторах промисловості.

Якщо взяти доступні вакансії в Австралії для українців у 2017 році, то в першу чергу потрібно досліджувати список дефіцитних професій. Зокрема, в цьому році знайдуться робочі місця для медичних працівників. Правда, тут можуть виникнути труднощі з визнанням освіти, або буде потрібно пройти додаткове навчання. Є попит на інженерів, будівельників, механіків, електриків, соціальних працівників, водопровідників.

Середня заробітна плата в Австралії в 2017 році становить близько 5 тисяч австралійських доларів на місяць або 3,8 тисяч в американській валюті. Офіційна мінімальна погодинна ставка становить 18,29 доларів (з 1 липня). На популярних у громадян України видах некваліфікованої праці (наприклад, робота в Австралії зі збору врожаю, офіціанти, прибиральниці, доглядальниці, няні, бармени тощо) можна заробити до 2 тисяч доларів на місяць. Досвідчені та кваліфіковані іноземці з хорошим володінням англійською мовою цілком можуть розраховувати на 3-4 тисяч доларів і вище.